چگونه تکنولوژی در این زمینه به ما کمک میکند؟
بسیاری از مردم جهان به علت پاندمی کرونا به انزوا کشیده شده اند و مجبور به رعایت فاصله ی اجتماعی هستند. درحالی که این شرایط با روش زندگی انسان مغایرت دارد. ما سعی میکنیم این تنهایی را با فعالیت در شبکه های اجتماعی ،فیلم دیدن و انلاین بازی کردن پر کنیم. اما آیا این تلاشها کمکی میکند؟!
• مغز تنها
وقتی به اندازه ی کافی با یک فرد وقت میگذرانیم یک لذت درونی را تجربه می کنیم. مطالعات نشان می دهد قسمت شکمی استریتوم که نقش مهمی در انگیزه دارد زمانی که حقوق یا یک پاداش اجتماعی دریافت می کنیم فعال میشود. در مقابل، زمانی که احساس تنهایی میکنیم مناطق دخیل در استرس مخرب فعال می شوند. در نتیجه ساختار مغزمان ما را به سمت ایجاد و حفظ روابط اجتماعی هدایت میکند.
نیاز افراد در برقراری ارتباط با دیگران متفاوت است. افرادی با شخصیت برونگرا به دنبال ارتباط اجتماعی بیشتری هستند و با تعداد افراد بیشتری ارتباط دارند و به دنبال آن میزان کمتری تنهایی را احساس می کنند. تنهایی تهدیدی جدی برای سلامت جسم و ذهن معرفی شده است.
بنابراین چگونه می توان به بهترین وجه با تنهایی کنار آمد؟
راه هایی برای رهایی از تفکرات تحریف شده در تنهایی وجود دارد.سعی کنید افکار منفی خود را شناسایی کنید مانند این فرض که -افراد نمی خواهند شما را بشنوند- و آن ها را به عنوان فرضیه در نظر بگیرید نه به عنوان یک واقعیت.
استفاده از راهبرد های مقابله هم می تواند مفید باشد. مانند کاهش انتظارات در مورد روابط؛اما به اندازه ی رویکرد هایی مثل پیوستن به یک گروه حمایتی سودمند نیستند.
• استفاده از تکنولوژی
شبکه های اجتماعی معمولا در دید عموم بدنام هستند اما بسیاری از افراد در انزوا به آن ها اعتماد می کنند. جنبهی مهمی که در شبکه های اجتماعی ای مانند اینستاگرام،فیسبوک و … وجود ندارد، نشانه های غیرکلامی مثل لبخند، ارتباط چشمی و… است. وقتی این نشانه ها وجود نداشته باشند کمتر علائم دوستانهی دیگران را درک میکنیم بنابراین احساس حضور اجتماعی نمی کنیم.
از جمله راهکار های این مشکل استفاده از تماس های تصویری است.
همچنین روبات هایی که به این منظور طراحی شده اند هم می توانند مفید باشند. یک مطالعه نشان می دهد افرادی که با یک روبات انسان نما ارتباط برقرار میکنند حسی شبیه به ارتباط با یک انسان واقعی دارند و این حس بیشتر از ارتباط با روباتهای صوتی مانند سیری و الکسا است.
روباتها هم اکنون هم نقش های اجتماعی جدیدی در بحران ویروس کرونا ایفا میکنند.مانند دستیاران سوپر مارکت ها و قوانین و نکات بهداشتی را به خریداران یادآوری میکنند.
اما تا زمانی که همه ی ما یک روبات پیچیده ی اجتماعی داشته باشیم بهترین راهکار ارتباط با کسانی است که دوستشان داریم. بیایید به این واقعیت اطمینان داشته باشیم که به زودی تماس نزدیک انسان ها باهم در امنیت کامل برقرار خواهد شد.