ADHD (بیش فعالی / عدم توجه) یک اختلال مربوط به یادگیری نیست اما می تواند بر روی یادگیری فرد به شدت تاثیر بگذارد. همچنین بسیاری از افراد دارای ADHD، مشکلاتی همچون افسردگی و اضطراب را در مقاطعی تجربه می کنند که می تواند بسیار ناخوشایند باشد.
در ادامه بعضی از مشکلاتی که می تواند به همراه ADHD اتفاق بیفتد را نام می بریم:
مشکل در عملکرد های اجرایی (Executive Function): مشکلاتی همچون اختلال در توجه، حافظه، سازمان بندی و برنامه ریزی، دنبال کردن راهنمایی ها و دستورالعمل ها و توانایی کنترل خود در شرایط مختلف.
خوانش پریشی (Dyslexia): این اختلال به عنوان مشکل و عدم توانایی فرد در خواندن است که می تواند در اشکال دیگری و در بعضی از موارد مثل تلفظ کلمات و حروف و همچنین خواندن و درک علائم ریاضی نیز مشاهده شود.
اختلال ریاضی و اختلال در نوشتن (Dyscalculia & Dysgraphia): این دو اختلال جزئی از اختلالات مربوط به یادگیری می باشند اما در افراد دارای ADHD هم بسیار دیده می شود. کودکان دارای اختلال ریاضی در درک اعداد و استفاده و به کار بردن نماد های ریاضی مشکل دارند. کودکان دارای اختلال نوشتن نیز کودک قادر به نوشتن نمی باشد و حتی به دست گرفتن قلم نیز برای این افراد دشوار است و نکته مهم در اینجا این است که همگی این مشکلات بیشتر مربوط به مغز بوده و پروتکل های درمانی خاص خود را نیز دارا می باشند و نمی توان به تنهایی آنها را صرفاً به لجبازی و تنبلی کودک نسبت داد.
مشکلات در پردازش های حسی (Sensory Processing): افراد دارای ADHD بعضاً در پردازش ورودی های حسی خود مانند، ورودی های شنیداری و دیداری مشکل دارند و قادر نیستند تا بر روی آنها توجه پایداری را داشته باشند.
افسردگی و اضطراب: یک روز فردی را که دارای ADHD است تصور کنید، دیر به مدرسه یا محل کار خود ممکن است برسد، تکالیف خود را فراموش بکند که انجام بدهد، مشکلاتی در برقراری ارتباط با دوستان و خانواده پیدا کند و غیره. تمامی این فشارها باعث می شود تا فردی که دارای ADHD است ریسک بالایی را برای ابتلا به بیماری های مربوط به روان به خصوص افسردگی و اضطراب داشته باشد.