🔹سوگ
سوگواری نیازمند میزان بالای انرژی جسمانی و عاطفی است که میتواند توانایی تمرکز به رویدادها و افراد اطرافمان را تحت تاثیر قرار دهد و در نتیجه ضعف تمرکز حافظه نیز آسیب میبیند. سوگ میتواند شبیه به افسردگی باشد ولی برخلاف افسردگی که به نظر بدون دلیل شکل میگیرد، سوگ معمولا در پی موقعیتی مشخص یا فقدان کسی یا چیزی بهوجود میآید. لازم است برای کنار آمدن با سوگ برای آن زمان بگذارید و هنگام طیکردن دوره سوگ انتظار تحلیل رفتن جسمانی و روانی را نیز داشته باشید. مشاوره فردی و گروههای حمایتی میتوانند در مقابله موثر با سوگ به شما کمک کنند.
مواد مخدر و درمان های پزشکی
🔸الکل و مواد مخدر
مصرف این مواد میتواند به طور قابل توجهی به حافظه(کوتاهمدت و بلندمدت) و دیگر عملکردهای بدن آسیب بزنند. این مواد میتوانند در کوتاه مدت باعث بیهوشی و در بلند مدت باعث افزایش خطر ابتلا دمانس شوند. مصرف بیشازحد الکل همچنین می تواند باعث سندرم ورنیکه-کورساکوف بشود که حتی با درمان فوری نیز در بعضی افراد تنها اندازهای بهبود مییابد.
🔹داروها
دارو های تجویز شده توسط پزشکان هم میتواند باعث آسیب به بدن و حافظه بشوند. ممکناست داروها را دقیقا طبق دستور پزشک مصرف کنید ولی بااین حال مصرف همزمان تعداد بیش از اندازه داروها میتواند به طور قابل توجهی بر توانایی تفکر و یادآوری شما تاثیر بگذارد. اگر برای چندین اختلال به پزشکهای مختلف مراجعه میکنید لیست داروهای خود را به آنها بدهید تا دارویی تجویز نکنند که با داروهای فعلیتان تداخل داشته باشد.
🔸شیمی درمانی
اگر برای درمان سرطان خود از شیمی درمانی استفاده میکنید ممکن است تجربه سردرگمی ناشی از داروها را داشته باشید. دانستن اینکه این سردرگمی متداول و معمولا موقتی است میتواند برای بیماران اطمینان بخش باشد.