۱.پر کردن دندان باعث آلزایمر می شود!
آلیاژ های مورد استفاده در مواد پر کننده ی دندان ممکن است شامل مقدار کمی جیوه باشد اما این تفکر که می تواند روی سلامتی مغز تاثیر بگذارد در تحقیقات ثابت نشده است.انجمن آلزایمر اشاره کرده است که در معتبر ترین شواهد علمی موجود هیچگونه ارتباطی بین فلز استفاده شده در پر کردن دندان و بیماری آلزایمر وجود ندارد.اما برخی تحقیقات نشان داده اند که مسواک زدن می تواند در حفظ سلامتی مغز مفید باشد.
۲.تابه های آلومینیومی موجب آلزایمر می شود!
در مطالعات بسیاری ارتباطی بین آلومینیوم و بیماری آلزایمر مشاهده نشده است.آلومینیوم به طور طبیعی بر روی کره ی زمین یافت می شود و بنابراین طبیعی است که در مغز افرادی با بیماری آلزایمر هم دیده شود.
۳.اگر شما چیزی را فراموش کردید،در حال ابتلا به دمانس هستید!
گرچه از دست دادن حافظه می تواند نشانه ی آلزایمر و دیگر انواع دمانس باشد اما همچنین می تواند یک نشانه یبرگشت پذیر که نیازمند درمان است ،باشد.در بعضی انواع دمانس مانند دمانس فرونتوتمپورال حافظه می تواند در مراحل ابتدایی کاملا عملکردی باشد.
۴.بیماری آلزایمر بدتر از دمانس است!
افراد ممکن است پس از تشخیص بیماری با عنوان دمانس احساس بهتری داشته باشند اما می توان علائم بیماری را با نام های متفاوتی نامگذاری کرد.در واقع آلزایمر یکی از انواع دمانس است.
۵.از دست دادن حافظه یک بخش قابل انتظار و طبیعی فرایند پیری است!
پس از ۲۰سالگی مقداری کاهش سرعت و حافظه ممکن است طبیعی باشد اما عملکرد های شناختی شما در طول عمرتان تقریبا ثابت است.ولی اینکه شما نتوانید به یاد بیاورید که چطور یک فنجان قهوه درست کنید یا آدرس محل زندگیتان را فراموش کنید،طبیعی نیست.
۶.واکسن آنفولانزا باعث آلزایمر می شود!
یک پزشک تئوری ای ارائه داد که ارتباط واکسن آنفولانزا را با ریسک بیشتر ابتلا به آلزایمر بیان می کرد.اما پس از آن هیچ تحقیقی از این ایده حمایت نکرد.حتی یک مطالعه نشان داد ریسک ابتلا به آلزایمر در کسانی که واکسن آنفولانزا دریافت کرده بودند کاهش یافته بود.علاوه برآن تحقیقات دیگری ارتباط واکسن آنفولانزا با کاهش ریسک ابتلا به همه ی دلایل مرگ و میر تایید شد.
۷.نباید به فرد مبتلا بگویید دمانس دارد!
عقیده ای مبنی بر اینکه “شما نباید به فرد بگویید که پزشک برای او تشخیص دمانس داده است چون او غمگین می شود.”اشتباه است.طبق گفته ی انجمن آلزایمر این تفکر باعث شده بیش از نیمی از افراد دارای آلزایمر از تشخیص خود آگاه نباشند.از لحاظ اخلاقی هم فرد این حق را دارد که از تشخیصش آگاه باشد.زودتر مطلع شدن فرد از بیماری اش کمک می کند تا تصمیم هوشمندانه تری در مورد نحوه ی مراقبت از فرد و آینده اش گرفته شود.نگفتن حقیقت گرچه آسان ترین راه است اما درست ترین راه نیست.
۸.فقط افراد مسن به دمانس مبتلا می شوند!
با اینکه ریسک ابتلا به دمانس به طور قابل ملاحظه ای با افزایش سن ،افزایش می یابد اما افراد در سنین کمتر از ۶۵سال هم به دمانس مبتلا می شوند.انجمن آلزایمر تخمین می زند که تقریبا دویست هزار نفر مبتلا به دمانس زودهنگام در امریکا زندگی می کنند.دمانس زودرس در گروه سنی ۴۰ تا۵۰سال دیده می شود که به این دلیل که فرد هنوز مشغول کار است و یا فرزندان درحال رشد دارد،او را با چالش های متفاوتی رو به رو می کند.برخی از شایع ترین دمانس های زودرس هانتینگتون،دمانس وابسته به HIV/AIDS و… هستند.
۹.آسپارتام موجب آلزایمر می شود!
این عقیده که آسپارتام(جایگزینی برای شکر)باعث آلزایمر می شود در شبکه های اجتماعی گسترش یافته است اما پشتوانه ی علمی کمی دارد.از نظر سازمان غذا و داروی امریکا هیچگونه شواهد علمی برای حمایت از این ادعا وجود ندارد.اما در برخی تحقیقات صورت گرفته گفته شده است که مقادیر بالای شکر ممکن است برای مغز مفید نباشد.
۱۰.دیدار با افراد مبتلا به دمانس اهمیتی ندارد،چون آن ها به سرعت حضور شما را فراموش می کنند!
این عقیده از بسیاری جهات نادرست است.اولا؛به ملاقات بیمار رفتن گاهی علاوه بر فرد بیمار برای شما هم مفید است.دوما؛دمانس روی افراد مختلف به شکل متفاوتی اثر می گذارد.در مورد برخی ممکن است حافظه ی کوتاه مدت را تحت تاثیر قرار دهد و در افراد دیگری سخت تر باشد و مهارت هایی مثل تصمیم گیری را ناممکن کند اما به یاد بیاورد که شما به دیدنش رفته اید.و سوما؛مطالعات عنوان می کنند که احساسات حاصل از دیدار با فردمبتلا به مدت طولانی تری در حافظه اش می ماند گرچه ممکن است دیدار باشما را فراموش کند.
۱۱ . اگر والدین شما دمانس داشته باشند،شما نیز حتما مبتلا خواهید شد!
هم بله و هم خیر.تنها چندصد نفر از افراد دارای آلزایمر ارثی تشخیص داده شده اند.با اینکه ریسک بالاتری برای ابتلا در افراد با والدین دارای دمانس گزارش شده است اما الزاما هر فردی که والدینش دمانس داشته باشند به آن مبتلا نخواهد شد.فاکتور های زیادی برای افزایش ریسک ابتلا به دمانس وجود دارد بنابراین حتی اگر شما از لحاظ ژنتیکی مستعد ابتلا باشید هنوز مولفه های زیادی وجود دارند تا ریسک ابتلای شما را کاهش دهند.
۱۲.روغن نارگیل می تواند آلزایمر را درمان کند!
روغن نارگیل به عنوان راهی برای پیشگیری و درمان بیماری آلزایمر شناخته شده است اما هیچ پژوهش علمی تا کنون این نظریه را تصدیق نکرده است.
۱۳.مراجعه به پزشک سودی ندارد زیرا کاری از دستش برنمی آید!
با اینکه درمانی قطعی برای آلزایمر وجود ندارد اما مراجعه به پزشک و تشخیص زودهنگام دمانس فواید بسیاری دارد و پزشک می تواند با انجام آزمون هایی از علائم برگشت پذیر و قابل درمان مطلع شود و به جای خود دمانس برای علائم آزار دهنده ی آن راهکاری داشته باشد.
۱۴.شما می توانید از دمانس جلوگیری کنید!
گرچه روشی قطعی برای جلوگیری از آلزایمر و دیگر انواع دمانس هنوز وجود ندارد اما با تغذیه ی سالم ،فعالیت بدنی و تمرین های ذهنی می توان به طور قابل توجهی شانس ابتلا را کاهش داد.
۱۵.زندگی ارزش ادامه دادن ندارد وقتی مبتلا به دمانس هستید!
تشخیص دمانس زندگی را به طور کامل تغییر می دهد و با چالش های زیادی رو به رو می کند اما با این وجود ارتقا کیفیت زندگی افراد مبتلا امکان پذیر است.فرد علی رغم تشخیص دمانس می تواند از زندگی لذت ببرد و به آن معنا ببخشد.
۱۶.آلزایمر درمان قطعی و موفقیت آمیز دارد!
روزی این ادعای امیدوار کننده درست خواهد بود.اما در حال حاضر تنها ۴داروی مورد تایید سازمان غذا و داروی امریکا برای درمان بیماری آلزایمر وجود دارد که در بهترین حالت توقف کوچکی در روند پیشرفت بیماری خواهد داشت.
۱۷.افرادی که مبتلا به دمانس هستند مانند کودکان رفتار می کنند و بهتر است با آن ها به روش کودکانه برخورد کرد!
برخی افراد از زبان کودکانه و صدای بلند استفاده می کنند.این روش اگر آن ها واقعا کودک بودند مفید بود!در تحقیقات مشخص شده است که این نوع حرف زدن رفتار های چالش برانگیز افراد مبتلا را افزایش می دهد.
۱۸.محققان نمی خواهند درمانی برای دمانس پیدا کنند چون از این طریق کسب درآمد می کنند!
این ادعا توسط افراد بی اعتماد به شرکت های دارو سازی و محققان مطرح می شود.اما در واقع محققان با تمام دانش خود در پی یافتن راهی برای شکست دادن این بیماری هستند.شرکت های دارو سازی نیز به عنوان حامی مالی تحقیقات تلاش می کنند.گرچه انگیزه های پنهان فراوانی برای سودجویی وجود دارد امابسیاری از محققان ،پزشکان و سازمان ها مانند انجمن آلزایمر بدون وقفه کار می کنند تا روزی آلزایمر درمان موثری داشته باشد.